Uintikerho alakoululaisille

Uintikerho pidetään Vetelin uimahallissa maanantaisin 23.10.-27.11. klo 15-16. Kerhoon voivat osallistua kaikki alakouluikäiset lapset. Mukaan mahtuu 20 kerholaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Uimakoulumaksu 30 € / oppilas. Maksu sisältää uimahallimaksun, vakuutuksen Kaustisella asuville lapsille sekä opetuksen.

Ilmoittauttautuminen sähköpostilla, aija.jarvenpaa@kaustinen.fi. Ilmoittautumisessa oltava seuraavat tiedot: Lapsen nimi ja ikä sekä huoltajan nimi, osoite ja puhelinnumero.

Kerhomaksusta lähetetään lasku kotiin ilmoittautumisessa olevaan osoitteeseen kerhon päättymisen jälkeen. HUOMIO! Kerhoon ei järjestetä kuljetusta, vaan huoltajat huolehtivat lastensa kuljetuksesta uimahallille ja takaisin kotiin kerhon päätyttyä.

Joogamaistiaisia urheilutalon tatamilla

Yinjooga lauantaina 16.9. klo 14.00-15.30

Rauhallinen Yinjooga vahvistaa ja notkistaa kehon sidekudoksia esim. niveliä. Pitkäkestoisten ja lempeiden venytysten avulla keho ja mieli vapautuvat ylimääräisistä jännityksistä, jonka seurauksena harjoittajalle tulee kokonaisvaltaisesti rento ja hyvä olo. Selkävaivojen hellittäminen sekä unen laadun ja määrän paraneminen ovat myös usein esiintyviä positiivisia vaikutuksia. Harjoitus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta aloittelijat mukaanlukien. Urheilijat saavat Yinjoogasta suurta hyötyä kehitykseenä Astangajoogan tavoin. Harjoitus päättyy loppurentoutukseen. Osallistumismaksu 5 €/harjoituskerta, ei ennakkoilmoittautumista.

Astangajooga lauantaina 23.9. klo 14.00-15.30

Liikunnallinen ja toiminnallinen Astangajooga vahvistaa lihaksia sekä lisää niiden liikkuvuutta. Samalla keskittyminen, kehontuntemus sekä tietoinen läsnäolo kehittyvät. Harjoituksessa hengitys ja liike yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi, jonka seurauksena keho muuttuu vahvemmaksi ja kevyemmäksi. Harjoitus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta aloittelijat mukaanlukien. Urheilijat saavat Astangasta suurta hyötyä kehitykseensä ja voivat ennaltaehkäistä säännöllisen harjoittelun avulla monenlaisia vammoja sekä loukkaantumisia. Muita positiivisia vaikutuksia ovat usein unen määrän ja laadun paraneminen sekä selkävaivojen loppuminen. Harjoitus päättyy loppurentoutukseen. Osallistumismaksu 5 €/harjoituskerta, ei ennakkoilmoittautumista.

Naurujooga lauantaina 30.9. klo 14.00-15.15

Naurujooga on intialaisen lääkärin Madan Katarian kehittämä metodi. Siinä ohjaaja ei ole mikään Stand Up- koomikko, joka pyrkii naurattamaan ihmisiä vaan hän mahdollistaa monipuolisilla harjoitteilla jokaisen oman naurun löytämisen sisimmästään. Harjoitus koostuu lämmittelystä, helpoista kehoa avaavista venytyksistä, erilaisista nauruharjoituksista sekä loppurentoutuksesta. Naurujooga sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Harjoitus päättyy loppurentoutukseen. Tervetuloa nauramaan yhdessä. Osallistumismaksu 5 €/harjoituskerta, ei ennakkoilmoittautumista.

Ilma-aseammuntavuoro aikuisille

Aikuisille oma ammuntavuoro urheilutalon juoksusuoralla tiistaisin 12.9.-12.12. klo 19-20.

Maaottelupyöräily

Kaustisen ja Vetelin kuntien välinen pyöräilymaaottelu alkaa ma 1.5. klo 10.00. Kaustislaiset käyvät merkitsemässä pyöräilysuorituksensa Vetelin liikuntakeskuksen seinustalla olevaan vihkoon. Kilpailu kestää 31.8.2015 klo 15.00 saakka. Pyöräilysuorituksia voi tehdä useita myös samalle päivälle. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Kaikki joukolla kaivamaan polkupyörä varastosta ja suuntaamaan pyörännokka kohti Vetelin liikuntakeskusta!

Urheilutalon tilojen varaaminen 

Yritykset, yhdistykset, seurat ja yksityiset henkilöt voivat varata vuoron urheilutalolta lukuvuodeksi kerrallaan. Hakemus tehdään kirjallisena elokuun 15. päivään mennessä. Kausi alkaa 1.9. ja päättyy 30.4. Varauslomake löytyy kunnan nettisivuilta tästä linkistä
Varauslomake palautetaan osoitteeseen: Kaustisen kunta, Sivistystoimi, Kappelintie 13, 69600 Kaustinen tai Kaustisen Pohjan-Veikot, Urheilutie 10, 69600 Kaustinen. Kuoreen merkintä: "Liikuntavuorojen varaus".

Pyöräilykampanja

Alkaa 1.4. ja päättyy 31.8.. Pyöräilysuoritukset voit merkitä henkilökohtaiseen suorituskorttiin, joita on saatavilla kunnantalolla sivistystoimiston aulassa ja netissä kunnan sivuilla. Suoritukset voi merkitä myös paperille, johon kirjaat liikuntasuoritustesi päivämäärän, km yhteensä, suorituskerrat yhteensä, nimesi ja osoitteesi. Pyöräily- ja muut liikuntasuoritukset voi kirjata myös ympäri Kaustista oleviin kuntolaatikoihin.

Mikäli haluat osallistua 100 euron ostokortin arvontaan, toimi seuraavasti:
- pyöräile vähintään 1000 km kampanjan aikana
- merkitse ajetut kilometrit (väh. 1000 km) henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suorituskortti löytyy netistä Kaustisen kunnan sivuilta lomakkeet -kohdalta.

Palauta kortti kunnantoimistolle sivistystoimen aulassa olevaan laatikkoon 15.9. mennessä.

Palkintoja noutamatta

Viime kaudella arvottuja palkintoja on vielä noutamatta koulutoimistosta:

- Merja Valo, Anja Pollari, Leena Huntus, Kari Järvenpää, Jami Klemola, Auno Jylhä, Mervi Kivelä, Tuija Kola, Jonna Hartikainen, Anette Pajukangas, Mari Paavola