Joogaa Urheilutalon tatamilla

Yinjooga lauantaina 14.10.-18.11. klo 14.00-15.30

Rauhallinen Yinjooga vahvistaa ja notkistaa kehon sidekudoksia esim. niveliä. Pitkäkestoisten ja lempeiden venytysten avulla keho ja mieli vapautuvat ylimääräisistä jännityksistä, jonka seurauksena harjoittajalle tulee kokonaisvaltaisesti rento ja hyvä olo. Selkävaivojen hellittäminen sekä unen laadun ja määrän paraneminen ovat myös usein esiintyviä positiivisia vaikutuksia. Harjoitus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta aloittelijat mukaan lukien. Urheilijat saavat Yinjoogasta suurta hyötyä kehitykseenä Astangajoogan tavoin.
Huom! Joogatunteja ei pidetä 21.10. eikä 11.11.

Astangajooga lauantaina 25.11. ja 2.12. klo 14.00-15.30

Liikunnallinen ja toiminnallinen Astangajooga vahvistaa lihaksia sekä lisää niiden liikkuvuutta. Samalla keskittyminen, kehontuntemus sekä tietoinen läsnäolo kehittyvät. Harjoituksessa hengitys ja liike yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi, jonka seurauksena keho muuttuu vahvemmaksi ja kevyemmäksi. Harjoitus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta aloittelijat mukaanlukien. Urheilijat saavat Astangasta suurta hyötyä kehitykseensä ja voivat ennaltaehkäistä säännöllisen harjoittelun avulla monenlaisia vammoja sekä loukkaantumisia. Muita positiivisia vaikutuksia ovat usein unen määrän ja laadun paraneminen sekä selkävaivojen loppuminen.

Naurujooga lauantaina 9.12. ja 16.12. klo 14.00-15.15

Naurujooga on intialaisen lääkärin Madan Katarian kehittämä metodi. Siinä ohjaaja ei ole mikään Stand Up -koomikko, joka pyrkii naurattamaan ihmisiä vaan hän mahdollistaa monipuolisilla harjoitteilla jokaisen oman naurun löytämisen sisimmästään. Harjoitus koostuu lämmittelystä, helpoista kehoa avaavista venytyksistä, erilaisista nauruharjoituksista sekä loppurentoutuksesta. Naurujooga sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tervetuloa Nauramaan yhdessä.

- Harjoitukset päättyvät loppurentoutukseen
- Osallistumismaksu 5 €/harjoituskerta, ei ennakkoilmoittautumista

Uintikerho alakoululaisille

Uintikerho pidetään Vetelin uimahallissa maanantaisin 23.10.-27.11. klo 15-16. Kerhoon voivat osallistua kaikki alakouluikäiset lapset. Mukaan mahtuu 20 kerholaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Uimakoulumaksu 30 € / oppilas. Maksu sisältää uimahallimaksun, vakuutuksen Kaustisella asuville lapsille sekä opetuksen.

Ilmoittauttautuminen sähköpostilla, aija.jarvenpaa@kaustinen.fi. Ilmoittautumisessa oltava seuraavat tiedot: Lapsen nimi ja ikä sekä huoltajan nimi, osoite ja puhelinnumero.

Kerhomaksusta lähetetään lasku kotiin ilmoittautumisessa olevaan osoitteeseen kerhon päättymisen jälkeen. HUOMIO! Kerhoon ei järjestetä kuljetusta, vaan huoltajat huolehtivat lastensa kuljetuksesta uimahallille ja takaisin kotiin kerhon päätyttyä.

 

LIIKUNTAPIIRIT
Vapaa-aikatoimen liikuntapiirit pidetään aikajaksolla syyskuun puolivälistä huhtikuun loppuun.

 

Ilmakivääri- ja ilmapistooliammuntaa

Kaikenikäisille ammunnasta kiinnostuneille vuoro tiistaisin klo 15-19 urheilutalon juoksusuoran kuntosalin puoleisessa päädyssä. Osallistumismaksu: 3 €/kerta sisältäen ilmapistoolin/ilmakiväärin käytön, kohtuullisen määrän panoksia ja tauluja sekä ohjauksen. Mikäli haluat ampumapaikan pelkästään omaan käyttöösi, on hinta tällöin 10 € / tunti. Alle 16-vuotiaille vuoro on maksuton.
Alle 10-vuotiailla oltava huoltaja mukana! Vetäjinä Mirja Aho ja Tuula Nenonen.

Showtanssikerho

Urheilutalon peilisalissa. Et tarvitse aikaisempaa tanssitaustaa. Uudet ja vanhat tanssijat ovat tervetulleita! Osallistumismaksu: Lukukausimaksu 45 € tai 4 €/kerta.

Ryhmät:
Aurorat (6-9v.) tiistaisin klo 17-18. Alaikäraja on ehdoton!
Tanssillista liikuntaa. Tunneilla tavoitteena on pitää hauskaa leikkien ja ikäryhmälle sopivien tekniikkaharjoitusten parissa. Tunneilla opetellaan musiikin ja tanssin avulla toimimaan ja esiintymään ryhmänä. Lisätietoja: Aurorat, Erika Puumala 045 3176 433

Belindat (10-14v.) keskiviikkoisin klo 17-18
Tunneilla harjoittelemme joka kaudella eri tanssityylisen koreografian, käymme läpi tanssitekniikkaa ja erilaisia tanssiharjoituksia.

Celiat (yli 15v.) keskiviikkoisin klo 18-19
Tanssitunneilla harjoitellaan pääsääntöisesti koreografiaa sekä tekniikkaa ja teemme erilaisia lihaskuntoharjoituksia. Lisätietoja: Belindat ja Celiat, Salla Valo 044 0551 136

Alakoululaisten sählykerho

Urheilutalon salissa maanantaisin klo 17.30-19.00. Kerho on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Kuntonyrkkeilyä

Urheilutalon tatamilla aikuisille & nuorille keskiviikkoisin klo 17.30-18.30. Osallistumismaksu: Lukukausimaksu 45 € tai 4 €/kerta. Tervetuloa tunneille! Ohjaaja Niiles West. Lisätiedot p. 040 4134 424.

Senioreiden kuntojumppa

Erilaisia senioreille sopivia liikuntaharjoituksia urheilutalon tatamilla Leena Känsäkankaan opastuksella torstaisin klo 10-11. Osallistumismaksu: 3 €/kerta. Osallistumisesta pidetään kirjaa ja käynneistä laskutetaan osallistumiskertojen mukaan kauden päätyttyä.

Ikääntyvien vesijumppa

Vesijumppa ikääntyville tiistaisin klo 14-15 Vetelin uimahallilla. Jumpasta peritään ainoastaan uintimaksu. Lisätietoja liikuntakeskus/uimahalli puh. 050 5790 176.

Ilma-aseammuntavuoro aikuisille

Aikuisille oma ammuntavuoro urheilutalon juoksusuoralla tiistaisin 12.9.-12.12. klo 19-20.

Kuntolaatikot kylittäin:

Jylhä
- vanhan koulun piha
Järvelä
- päätien varressa
- kuntopolun / hiihtoladun varressa
Kirkonkylä
- pururadan/hiihtoladun varressa
- ampumaradan liittymä
- Oosinharjulle vievän kävelytien varrella

- Pappilantie, Puumalan risteys

Kalavesi
- Vissavedelle vievän tien risteys
Känsälä
- Jokinivankankaantien päässä
Köyhäjoki
- Köyhäjoen valaistu latu
- Pajuojan risteys
- Känsäkangas
Nikula
- Nikulan risteys
Paavola
- sillankorva
Salonkylä
- entisen KPO:n piha
Varila
- Varilantien varrella olevan aitan seinässä
- Kortenevantiellä retkeilyreitin varrella
Viiperi
- Viiperin vanhantien varressa
Vintturi / Tastula
- Viitalan risteys

KAUKALOVUOROT

Koulujen kaukalovuorot
- ma, ke ja pe klo 8.00 - 14.45
- ti ja to klo 8.00 - 15.45

Alakouluikäisten pelivuoro
- ma, ke ja pe klo 14.45 - 16.30
- ti ja to klo 15.45 - 16.30

Iltavuorot
- ma - pe klo 16.30 - 19.00 luistelu
- ma - pe klo 19.00 - 22.00 jääkiekko

Viikonloppuvuorot
- la - su klo 9 - 15 luistelu
- la - su klo 15 - 17 alakouluikäisten pelivuoro
- la - su klo 17 - 22 jääkiekko