Etusivu

Artikkelit

19.3.2020

112-sovelluksen käyttöönotto  112-suomi-logo-512x512

Kuntalaisia pyydetään asentamaan tai asennuttamaan älypuhelimiinsa ilmainen 112 Suomi -sovellus. Sovellusta käyttämällä avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu, sillä sovellus paikantaa käyttäjän. Lisäksi sovelluksesta löytyvät päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen. Sovellus välittää myös vaaratiedotteita. 

Viranomaisten välittämät vaaratiedotteet julkaistaan 112 Suomi -sovelluksen kautta lisäpalveluna viralliselle vaaratiedotejärjestelmälle. 112 Suomi -sovelluksella alueelliset vaaratiedotteet voidaan lähettää puhelimen sijaintitietoon perustuen.

Asennusohjeet

Android  

112-suomi-lataa-fi-googleplay

1) Etsi sovellus Play Kauppa -sovelluskaupasta nimellä ”112 Suomi”. Hakukenttä on sovelluksen yläosassa.
2) Paina sovelluksen vieressä olevaa Asenna-painiketta. Sovellus asentuu puhelimeesi.
3) Avaa sovellus ja tutustu siihen. Seuraa alla olevia Sovelluksen käyttö -ohjeita.

iOS

112-suomi-lataa-fi-appstore

1) Etsi sovellus App Store -sovelluskaupasta nimellä ”112 Suomi”. Haku löytyy sovelluksen oikeasta alareunasta suurennuslasin kuvan kohdalta.
2) Paina sovelluksen vieressä olevaa Hae-painiketta ja seuraa puhelimen antamia asennusohjeita. Sovellus asentuu puhelimeesi.
3) Avaa sovellus ja tutustu siihen. Seuraa alla olevia Sovelluksen käyttö -ohjeita.

Windows-puhelimet

112-suomi-lataa-fi-windowsphone

1) Etsi sovellus sovelluskaupasta nimellä ”112 Suomi”. Huom. kuitenkin, että Windows-puhelimissa sovellusta ei enää päivitetä.
2) Paina sovelluksen vieressä olevaa Hanki-painiketta ja seuraa asennusohjeita. Sovellus asentuu puhelimeesi.
3) Avaa sovellus ja tutustu siihen. Seuraa alla olevia Sovelluksen käyttö -ohjeita.

Sovelluksen käyttö

Tallenna puhelinnumerosi sovellukseen

Kun käynnistät sovelluksen ensimmäisen kerran, se pyytää syöttämään puhelinnumeron. Puhelinnumerosi tarvitaan, jotta oikea hätäpuhelu ja oikeat sijaintikoordinaatit yhdistyvät hätäkeskuksessa.

Hätätapauksessa soita hätäpuhelu sovelluksen kautta

Hätätilanteessa ei riitä, että sovellus on asennettu puhelimeen. Jos sinun on soitettava hätänumeroon, avaa sovellus ja paina ”Soita 112” -painiketta. Kun tutustut sovellukseen, älä paina painiketta, mikäli kyseessä ei ole oikea hätätilanne!

18.3.2020

Soiten koronasivusto avattu

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on avannut oman verkkosivuston koronaviruksesta tiedottamiseen. Sivusto löytyy osoitteesta korona.soite.fi. Jatkossa koronatiedottaminen keskittyy tälle uudelle sivustolle.

Uudelle sivustolle on koottu toimintaohjeet mihin ottaa yhteyttä, jos tarvitsee apua flunssaoireisiin tai epäilee koronavirustartuntaa. Sivustolle päivitetään myös Soiten toimipisteiden poikkeavat aukioloajat sekä toimintamuutokset. Lisäksi sivustolla on hyödyllisiä linkkejä ja luotettavia some-nostoja.